Wist je dat…

• Om duidelijker te laten zien met welke producten we gaan sparen voor bomen heb ik dit teken gemaakt. Deze illustratie staat dus voor een stukje boom. Hoe meer producten je bestelt met dit teken er bij, hoe meer ik mag turven en dus bomen bestellen. Klinkt goed toch.

• Daarom ben ik op zoek gegaan naar hoe ik het hout wat ik voor Beeldenbries gebruik kan ‘terug’ geven aan de natuur en daar heb ik Loyaltree voor gevonden. Van elke 10 houten kaarten die verkocht worden (dat hoeft niet in één keer, ik houd een totaal bij) gaat er €0,50 naar een boom toe. Zo hoop ik samen met jullie een boompje bij elkaar te verzamelen.

“ Bij Loyaltree zetten wij ons dagelijks in om op een positieve manier een bijdrage te leveren aan klimaatverandering.
Dit doen wij door het planten van bomen in Spanje. Allereerst zorgt dat voor het compenseren van uw CO2 uitstoot.
Maar ook wordt op die manier ontbossing tegen gegaan en zorgen de bomen voor nieuw leven in de grond.
In onze Loyal app is allerlei informatie over de boom inzichtelijk gemaakt en kan de eigen boom gevolgd worden.
Zo proberen we op een leuke en toegankelijke manier met elkaar de wereld een stukje mooier te maken! “

• Het hout wat voor de houten kaarten word gebruikt komt uit snelgroeiende plantages en duurzaam beheerde bossen met PEFC- en FSC®-certificering en is biologisch afbreekbaar. Gebruik van dit hout stimuleert het gebruik van lokale plantages en bossen waaruit het hout wordt gewonnen. Dit komt het platteland ten goede door de levenskwaliteit van de bewoners te verbeteren en de CO2-voetafdruk te verkleinen.

• Beeldenbries maakt gebruik van materialen om zich heen en probeert een hoop te hergebruiken zoals verzenddozen en opvulmateriaal. Maar ook zijn de kladbriefjes altijd betekend en aan twee kanten gebruikt. Pas als er niks mee bij past gaan deze weg, want de achterkant van een papiertje is nog prima te gebruiken! Toch?