Hier onder kun je lezen hoe je een raamsticker kunt opplakken op het raam. 

Heb jij gekozen voor een sticker (eenmalig te gebruiken)?

Een vinyl sticker bestaat uit 3 delen.
1. – Ondergrond waar de sticker op zit (witte papier, soms blauw bij een witte sticker).
2. – De sticker zelf (kleur van de sticker).
3. – Een applicatietape/overzet tape (doorzichtig). Deze zorgt er voor dat je de sticker in een keer op kunt plakken.

1. Wrijf de applicatietape over de sticker en ‘kras’ met je nagel over de tape. De gluurrendier zal aan de applicatie tape vast plakken.
2. Als je overal goed hebt gekrast kun je de applicatietape er voorzichtig afhalen en zorg dat de afbeelding in 1x mee komt. Zo niet moet je de tape nog even voorzichtig terug leggen en opnieuw krassen. Je kunt dit krassen ook met een (bank) pasje doen.
3. (Alleen als stap 2 niet goed gaat) Gaat stap 2 nou niet helemaal goed kun je proberen het witte papier eraf te halen. Plat neerleggen met de onderkant naar boven, soms even een randje helpen met een nagel.
4. Als alle letters op de applicatie tape zitten kun je de plek van de sticker bepalen door `m niet direct er op te plakken maar er even voor te houden.
5. Ben je tevreden? Voorzichtig opplakken, goed krassen over de letters en de applicatie tape er aftrekken, voorzichtig nu dat de sticker blijft zitten op het raam!
6. Heb je nog meer losse onderdelen er bij? Plak deze op dezelfde manier zoals hier boven op.

Belangrijk!  Heb je meerdere stickers besteld? Dan zit er 1 applicatietape vel bij. Die kan je namelijk meerdere keren gebruiken! Meer is dus niet nodig.

Heb je gekozen voor statisch folie (herbruikbaar en duurzaam)?

Een statische raam sticker bestaat uit 2 delen.
1. – Ondergrond/drager waar de folie op zit (witte papier, soms blauw bij een witte folie).
2. – De folie zelf (kleur van de folie).

1. Bepaal de positie op het raam en maak een stukje folie los.
2. Leg jouw gluurpietje tegen het raam en wrijf met een (thee)doek over de achterkant van de drager of met een pasje.
3. Haal nu voorzichtig de drager van de folie af. Als het goed is blijft de folie nu op het raam zitten, niet alles? De drager nog even terug en nog es met de theedoek wrijven. Soms moet je `m even een randje helpen door al vast een stukje los te halen. Begin bij voorkeur waar een klein stukje folie zit en rol het papier er rustig af.
4. Kleine onderdelen kun je het beste van het papier halen en op het raam plakken. Niet zoals op de beschrijving hier boven dus!

5. Klaar met de raam sticker en wil je `m bewaren? Pak de drager er bij en peuter hem heel voorzichtig van het raam en leg `m voorzichtig terug op de drager. Om `m netjes te bewaren word het aangeraden er een a4 insteek hoesje tegen aan te leggen en plat bewaren! Je drager kwijt of krijg je `m daar niet goed op terug? Geen paniek! Pak een glad doorzichtig (niet zo`n matte maar gladde) insteekhoesje en leg `m daar op terug. Hier kun je de sticker ook weer gemakkelijk af krijgen en toch goed bewaren. Wel plat houden!

 Jouw raam sticker staat nu op het raam en is klaar om beschilderd te worden! Dit kun je doen met krijt stiften, acryl, raamverf,.. noem maar op! Ik ben benieuwd naar jouw creatie! 

 

Gluurpieten, Gluur pieten, Pieten, Gluur, Gluur pietje, gluurpietje, gluur piet, gluur pietje, spiekpiet, spiekpietje,  spiek piet, spiek pietje, gluursint, gluur sint, gluur, gluren, zoeken, hluurpietje, glurpiet, gluursinterklaas, gluurpietje raamtekening, gluur pietje raamtekening, feestdagen, nieuw, voor kinderen, speurtocht, gluurpietenspeurtocht, Gluurpietje, #staysafe, Coronaproof, go kids, gluurrendier, gluur ren dier, gluur rudolf, gluurrudolf, red nose, rednose, Reandier rode neus, rendier rode neus, Kerstman, gluurkerstman, gluurkerst, gluur kerst, glur kerstman, december, kersttocht, kerst gluren, rendier, kerstengel, Gluurtocht, Christmas,nog meer